U19 Euroopanmestaruuskilpailut iskettiin Bulgarian Sofiassa syyskuun 2.-11. Valmistautuminen kisoihin oli sujunut hyvin ja lähdin hyvillä mielin muun Suomen joukkueen kanssa ottelemaan Euroopan mestaruuksista.

Saavuimme paikalle maanantaina iltapäivällä ja meillä oli hyvin aikaa asettua aloillemme ja tutustua kisapaikkaan, kun kisat alkoivat virallisesti keskiviikkona. Kisojen arvonta suoritettiin tiistai-iltana, jolloin saimme kuulla, milloin pääsemme kehään ensimmäisen kerran ja kuka on ensimmäinen vastustaja.

Sarjassani osallistujia oli 15, ja vapaa-arpa seuraavalle kierrokselle osui minun kohdalleni. Pääsisin kehään siis ensimmäisen kerran vasta lauantaina. Ensimmäisen arvokisaotteluni vastustaja selvisi, kun perjantaina latvialainen voitti kilpakumppaninsa Kreikasta.

Aiemmat päivät olivat menneet omaan suoritukseen valmistautuessa ja muita suomalaisia kannustaessa, mutta perjantaina vastustajani selvittyä käsitin oikeasti, että olen todellakin edustamassa Suomea arvokisoissa.

Latvialainen oli minulle tuttu vastustaja kesäkuulta, jolloin olimme tehneet seuran kanssa viikonloppureissun Latviaan kisoihin. Ulkoilmatapahtumassa käyty ottelu oli päättynyt minun voittooni, mutta en todellakaan voinut lähteä takki auki kehään; olihan latvialainen voittanut kreikkalaisen kehätuomarin keskeytyksellä.

Lähdin otteluun ”kaikki tai ei mitään” -asenteella. Ensimmäisessä erässä taktiikkana oli, että pidän itse tempoa yllä ja painostan mahdollisimman paljon, jolloin saisin pidettyä vastustajan köysissä. Aloitukseni oli vahva, mutta latvialainen sai silti käännettyä ensimmäisen erän niukasti omiin nimiinsä. Oli siis taktiikan vaihto edessä. Nyt minun oli määrä lyödä selkeät osumat ja pitää hallinta siten itselläni. Tämä taktiikan vaihto olikin todella onnistunut, mutta ottelu oli silti todella tasainen.

Tuomionjulistuksessa huomasin, että latvialainen jo tuuletteli varmana voitostaan. Olin erittäin iloinen, kun minut julistettiin voittajaksi tuomareiden hajaäänipäätöksellä. Varmistin siis Suomelle ensimmäisen mitalin EM-kilpailuista.

Seuraava otteluni oli semifinaaliottelu maanantaina viime vuoden maailmanmestaria vastaan. Englantilainen oli minulle liian kova pala purtavaksi ja hän lopulta voittikin koko sarjan. Minulle siis Suomen ainoa mitali eli pronssi EM-kisoista.

EM-kilpailut olivat kauteni päätavoite ja huipentuivat pronssimitaliin, joten en voi olla muuta kuin tyytyväinen.

Pronssia ensimmäisitä arvokisoista – palkintopallilla on helppo hymyillä