Even tarina

Eve Taimi – Nyrkkeilyn superlupaus Kangasalta

Eveliina Taimi on vuonna 2002 Kangasalla syntynyt nyrkkeilyn superlupaus. Eve aloitti nyrkkeilyn 10-vuotiaana ja kilpailemisen kaksi vuotta lajia harrastettuaan. Kilpauransa aikana Eve on kahminut itselleen jo viisi SM-kultaa junioreissa, Suomen mestaruuden aikuisten sarjassa vielä juniori-ikäisenä, useita turnausvoittoja sekä kotimaassa että ulkomailla, ja kirkkaimpana saavutuksena EM-pronssia vuonna 2019.

Vuonna 2020 Even kauden pääkisoina oli aikuisten SM-kilpailut Rovaniemellä marraskuun lopussa. Lauantain semifinaalissa Eve sai vastaansa Väkevä Boxing Teamin edustajan. Ottelu eteni Even hallinnassa alusta loppuu, ja hän jatkoi sunnuntain finaaliin kaikin tuomariäänin. Finaalissa vastassa oli periksiantamaton Kajaanin Kuohun ottelija, joka ei tehnyt ottelemista Evelle helpoksi. Kumpikin antoi kehässä kaikkensa, mutta hieman useamman selkeän osuman ottelun aikana perille saanut Eve julistettiin ottelun jälkeen voittajaksi hajaäänin 4-1. Uran ensimmäinen aikuisten Suomen mestaruus, etenkin juniori-ikäisenä iskettynä, on huikea saavutus, joka näyttää kovan työn tuottavan hedelmää.

Even valmentaja on Maarit Teuronen, joka on myös hallitsevan euroopanmestarin, Mira Potkosen, menestyksen taustalla. 

Even kilpauran isoimmat tavoitteet siintävät jo horisontissa: maailmanmestaruus ja olympiavoitto. Tavoitteisiin pääsy vaatii ammattimaista harjoittelua ja kilpailemista, joiden mahdollistamiseen Eve hakee nyt aktiivisesti uusia sponsoreita.