Balkan-turnaus: makea revanssi pohjoismaiden mestarista

elo 7, 2019

Tämän kauden yksi tärkeimmistä kisoista, Balkan-turnaus, järjestettiin Bulgarian Botevgradissa 1.-7. elokuuta. Balkan toimi myös viimeisenä A-junioreiden EM-kilpailuihin valmistavana turnauksena. Valmistautuminen turnaukseen oli sujunut hyvin ja vire oli kohdillaan. 

Sarjassani oli kuusi nyrkkeilijää, ja ensimmäisellä kierroksella vastakkaiseen kulmaan nousi kilpakumppani Romaniasta. Hoidin ottelun puhtaalla ja teknisellä nyrkkeilyllä nimiini kaikin tuomariäänin. Voiton myötä varmistin itselleni mitalin turnauksesta.

Seuraavassa ottelussa sain vastaani arvalla toiselle kierrokselle päässeen vastustajan isäntämaa Bulgariasta. Taktiikka oli sama kuin edellisessä ottelussani: pituusedun turvin pidän vastustajan kaukana ja lyön selkeät osumat. Taktiikka toimi jälleen todella hyvin ja vastustaja joutuikin kuuntelemaan luvunlaskun kertaalleen toisen erän lopussa. Toisella voitolla varmistin paikan finaalissa.

Finaalissa kehään kanssani astui tämän vuoden Pohjoismaiden mestari Ruotsista. Olin alkuvuonna hävinnyt kyseiselle nyrkkeilijälle PM-kisoissa Tampereella, joten tämä turnaus oli oiva paikka hakea revanssia ruotsalaisesta.

Finaaliottelu oli todella tasainen, eikä kumpikaan antanut periksi. Molemmat saivat osumia perille, mutta loppua kohden olin aktiivisempi ja sain hallittua keskikehää. Ensimmäinen erä meni ruotsalaiselle, mutta kaksi seuraavaa sain nimiini, joten minut siis julistettiin voittajaksi tuomariäänin 3:2.

Kanssani Suomeen matkasi siis kultamitali sekä kallisarvoinen kokemus EM-kisoja ajatellen.

Oli hieno tunne voittaa Balkan-turnaus, varsinkin kun finaalissa sain merkittävän turnausvoiton lisäksi revanssin hallitsevasta Ruotsin ja Pohjoismaiden mestarista. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin – kulta kaulassa kohti syyskuussa järjestettäviä EM-kisoja.